De A4-patronen

Printen en samenstellen: hoe ga je te werk?

Bij elk tasproject kan je het patroon downloaden als pdf-bestand in 2 verschillende formaten:

– de A4-versie om zelf uit te printen – instructies worden hieronder uitgelegd

– een groot-formaat versie (90 cm breed) die je kan laten printen op 1 groot vel in een printshop die grootformaat prints aanbiedt

STAP 1

Elk pdf-bestand met A4-patronen heeft een voorpagina met instructies. De bestanden openen in Acrobat. Print eerst bij wijze van test de eerste pagina uit. Zorg dat je printinstellingen op 100% staan (dus niet verkleind afdrukken, of de instelling ‘fit’ aanduiden).

Als je de eerste pagina hebt geprint, meet je op of het testkader op de eerste pagina inderdaad zoals aangegeven 2 x 2 cm is. Als dit goed is, staan je printinstellingen goed.

Bekijk je liever een filmpje over het assembleren van de patronen?

STAP 2

Print alle pagina’s uit. Elke pagina heeft een kader met een witmarge rondom. Dit is omdat de meeste printers niet kunnen printen tot op de rand van het papier.

Snij elke pagina uit op dit kader. Nu heb je allemaal pagina’s van een kleiner formaat, die je naadloos tegen mekaar kunt kleven.

 

STAP 3

Op elke pagina staat een cijfer in een cirkeltje – deze cijfers hebben geen functie in het patroon van de tas, maar zijn puur paginanummers. Leg alle vellen in volgorde, telkens per 5 horizontaal op een rij.

Kleef alle uitgesneden vellen aan mekaar. De paginanummers hebben hier hun functie. Horizontaal komen er telkens 5 vellen naast mekaar. Verkleef de delen zo accuraat mogelijk. Elk patroondeel dat meerder vellen beslaat, heeft ook bij elke papiernaad een half ovaaltje met een letter of cijfer in – dat moet perfect aansluiten bij diezelfde letter op een ovaaltje op een aansluitende pagina.

STAP 4

Na het tegen mekaar kleven van alle vellen met tape, heb je nu 1 groot patroonvel. Je hebt nu echt een overzicht van alle patroondelen.

Nu kan je aan de slag met het uitsnijden van de afzonderlijke patroondelen van de tas. 

Ter info: 

• lederdelen hebben een witte achtergrond

• voeringdelen hebben een gespikkelde achtergrond

• verstevigingsdelen hebben een lichtgrijze achtergrond

© 2024 Lederstudio.be - Powered by Maatos